Whirlpool klust hele dag bij borstkankerpatiënte Natascha uit Lichtervelde

De huishoudtruck van Whirlpool trekt dezer dagen Vlaanderen rond om Think Pink én borstkankerpatiënten te steunen. Zo kon Natascha in Lichtervelde vandaag rekenen op een hele dag hulp in het huishouden: van de was en de poets tot een lekkere brunch gemaakt door Madam Bakster. Door deze dagelijkse taken even uit handen te nemen, wil Whirlpool borstkankerpatiënten laten voelen dat ze er niet alleen voor staan.

Het was Natascha zelf die deelnam aan de online wedstrijd ‘Think Relax, Support Pink’. Met deze steunactie wil Whirlpool, die de nationale borstkankerorganisatie Think Pink al jaren steunt, patiënten graag een hart onder de riem steken. In totaal kunnen vier gezinnen rekenen op een dag hulp in het huishouden. ​

Vandaag kluste Whirlpool bij in Lichtervelde. Een aangename verrassing voor Natascha toen de huishoudtruck – uitgerust met een oven, microgolfoven, kookplaten, dampkamp, koelkast, diepvriezer, vaatwasser, wasmachine en droogkast – voor haar deur stopte.

Natascha: “Ik heb mezelf ​ ingeschreven, omdat ik merk dat ik wel wat praktische hulp kan gebruiken. Ik krijg natuurlijk wel hulp van mijn gezin, maar dat neemt niet weg dat huishoudelijke taken vaak veel energie eisen en voor extra stress zorgen. Ik ben blij dat ik vandaag wat kan rusten en genieten.”

Enkele helpende handen gingen woensdag meteen aan de slag. Zo ruimde een professionele huishoudhulp van Het Poetsbureau – part of Glowi het huis op, om daarna te poetsen en de was onder handen te nemen. Intussen bereidde Laura Verhulst, alias Madam Bakster, niet alleen een lekkere brunch voor het hele gezin maar ook enkele gezonde maaltijden om in te vriezen.

Laura: “Ik ervoer zelf vanop de eerste rij als mantelzorger hoe heftig het kankertraject is. Het was dus oprecht een plezier om Natascha vandaag te kunnen helpen. Ik heb dan ook geen seconde getwijfeld toen Whirlpool mij contacteerde. Ik koos voor proteïnerijke gerechten met een lage hoeveelheid suikers. Bovendien zijn de gerechten ook invriesbaar. Zo kunnen patiënten aan familieleden vragen om de gerechten zelf te bereiden, dat scheelt meteen weer tijd en energie zodat ze zich volop kunnen focussen op de intense behandelingen."

Voor meer informatie
Evelien Olaerts - RCA PR - evelien.olaerts@rca.be

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.