Whirlpool klust hele dag bij borstkankerpatiënte Maria uit Brasschaat

Madam Bakster
Madam Bakster

De huishoudtruck van Whirlpool trekt dezer dagen Vlaanderen rond om Think Pink én borstkankerpatiënten te steunen. Zo kon Maria uit Brasschaat vandaag rekenen op een hele dag hulp in het huishouden: van de was en de poets tot een lekkere brunch gemaakt door Madam Bakster. Door deze dagelijkse taken even uit handen te nemen, wil Whirlpool borstkankerpatiënten laten voelen dat ze er niet alleen voor staan.

Het was Katy die haar schoonmoeder Maria de dag huishoudhulp cadeau deed. Daarvoor nam ze deel aan de online wedstrijd ‘Think Relax, Support Pink’. Met deze steunactie wil Whirlpool, die de nationale borstkankerorganisatie Think Pink al jaren steunt, patiënten graag een hart onder de riem steken. In totaal kunnen vier gezinnen rekenen op een dag hulp in het huishouden.

Vandaag kluste Whirlpool bij in Brasschaat. Een aangename verrassing voor Maria toen de huishoudtruck – uitgerust met een oven, microgolfoven, kookplaten, dampkamp, koelkast, diepvriezer, vaatwasser en wasmachine – voor haar deur stopte.

Katy: “Mijn schoonmoeder klaagt nooit en doet enorm veel voor ons zoals de was en de strijk. Ze zal altijd alles doen voor een ander, en daarom voelt het goed om iets terug te kunnen doen voor haar. Ik ben blij dat ze dankzij deze originele actie vandaag wat kan rusten en genieten.”

Enkele helpende handen gingen vrijdag meteen aan de slag. Zo ruimde een professionele huishoudhulp van Het Poetsbureau – part of Glowi het huis op, om daarna te poetsen en de was onder handen te nemen. Intussen bereidde Laura Verhulst, alias Madam Bakster, niet alleen een lekkere brunch voor het hele gezin maar ook enkele gezonde maaltijden om in te vriezen.

Laura: “Ik ervoer zelf vanop de eerste rij als mantelzorger hoe heftig het kankertraject is. Het was dus oprecht een plezier om Maria vandaag te kunnen helpen. Ik heb dan ook geen seconde getwijfeld toen Whirlpool mij contacteerde. Ik koos voor proteïnerijke gerechten met een lage hoeveelheid suikers. Bovendien zijn de gerechten ook invriesbaar. Zo kunnen patiënten aan familieleden vragen om de gerechten zelf te bereiden, dat scheelt meteen weer tijd en energie zodat ze zich volop kunnen focussen op de intense behandelingen."

Morgen maakt de huishoudtruck van Whirlpool een laatste stop in Sint-Pieters-Leeuw om nog één keer een patiënte een dag te helpen met het huishouden.

Voor meer informatie
Evelien Olaerts - RCA PR - [email protected]

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.