Whirlpool, een koud kunstje… van formaat

Nieuwe Amerikaanse koelkast-diepvriezer combineert toptechnologie met topdesign

Tot anderhalve kilo ijsblokjes per dag, slim in de deur gemaakt om ruimte uit te sparen. Een ingenieus koelsysteem om groenten en fruit tot 15 dagen vers te houden. Of een flexibel vriesvak dat je met één druk op de knop kan omvormen tot extra koelruimte. Achter het grootse ontwerp van de Amerikaanse 4 deurs-koelkast van Whirlpool schuilt heel wat innovatie en design. Met zijn strakke lijnen en coole zwarte coating misstaat deze elegante blikvanger in geen elke keuken, getuige ook de kersverse iF Design Award 2020.

Design, tot in detail
De nieuwe Whirlpool is er eentje van formaat. Deze 4 deurs-koelkast heeft een inhoud van maar liefst 543 liter en behoort daarmee tot de grotere modellen in Europa. Whirlpool speelt zo in op de trend van steeds grotere koelkasten met steeds meer comfort. Zonder aan design in te boeten, want vanuit elke hoek oogt deze koelkast elegant en eigentijds.

De stijlvolle zwarte kleur draagt bij aan de moderne look en laat zich gemakkelijk integreren in elke interieurstijl. Bovendien is het strakke design doorgetrokken tot in detail, zoals de metalen randen en afwerking. Het grote ‘touch led display’ in kleur versterkt daarbij het premiumgevoel én opent een wereld van gebruiksgemak en digitale interactie. Zo kan je de temperatuur van de koelkast heel eenvoudig regelen via de 6TH SENSE Live-app.

 Zoveel technologie en design ontging ook de professionele jury van de iF Design Award 2020 niet. Uit meer dan 7.300 inzendingen uit 56 landen kreeg de 4-deurs koelkast-diepvriezer ‘Whirlpool W Collection Black Fiber 4 Door Frigde Freezer’ de prestigieuze designprijs toegekend. De jury loofde vooral de uitzonderlijke capaciteit en flexibiliteit, het slimme ruimtebeheer en geavanceerde functies zoals internetconnectie. 

Technologie, in functie van versheid
Jouw eten zo lang mogelijk vers houden in de koelkast, dat is de insteek bij Whirlpool om technologie te blijven verfijnen. Het resultaat zijn hoogtechnologische toestellen, zoals de Amerikaanse nieuwkomer in het zwart, waardoor je optimaal van een gezonde levensstijl kan genieten, minder vaak naar de winkel moet en voedselverspilling kan tegengaan. Aan de basis ligt de 6TH SENSE Precision Control die nauwkeurig de temperatuur en luchtvochtigheid regelt, zowel in de koelkast als diepvriezer. Deze intuïtieve technologie helpt het koelsysteem snel te reageren – bv. schommelingen voorkomen als je de deur opent – en helpt groenten en fruit tot 15 dagen vers te houden. Overal in de koelkast, mét behoud van smaak, textuur en voedingskwaliteit. Met 20 jaar garantie op de 6th SENSE-compressor ben je bovendien extra zeker van een hoge betrouwbaarheid en lange levensduur.

Een andere belangrijke troef is de water- & ijsdispenser. Niet alleen kan je kiezen tussen ‘crushed ice’ en gewone ijsblokjes, deze dispenser serveert je ook probleemloos tot 1,5 kg ijs per dag. Bovendien is hij netjes in de deur ingebouwd, zodat je niets van de vrijgevige binnenruimte moet prijsgeven.

Met een inhoud van 543 liter geeft Whirlpool je alle ruimte om voeding en dranken te koelen of in te vriezen. De flexibele indeling maakt het je nog gemakkelijker. Zo kan je deurvakken en schappen eenvoudig verplaatsen, uitschuiven of in hoogte verstellen, om een maximale opslag te creëren of om kruisbesmetting te voorkomen. En wat dacht je van het ‘FlexiFreeze’-compartiment, waarbij je zelf kan kiezen of je de onderste vakken als diepvriesvak wilt gebruiken of als extra koelruimte. Voor deze zone kan je kiezen uit meer dan 12 ingestelde temperatuurregelingen, van -22°C (diepgevroren) tot +10°C (wijnbewaring).

De nieuwe Amerikaanse koelkast-diepvriezer is een sterk staaltje hightech. Zo is er een compartiment met FreshPad, een hygiënisch rooster dat vocht wegtrekt en schadelijke bacteriën voorkomt. Ideaal om je groenten en fruit te bewaren. De diepvriezer heeft dan weer een FastFreezePad dat het proces van invriezen versnelt via de circulatie van ijzige lucht. Nog andere snufjes? Het Triple No Frost-systeem waardoor handmatige ontdooiing overbodig is. De verlichting die geleidelijk sterker wordt. En de Pure Control die de vorming van onfrisse geuren en bacteriën tegengaat, voor nog meer hygiëne en voedselversheid in de koelkast.

Praktische info:
Richtprijs: €2.999
Beschikbaar vanaf september 2020

Voor meer info:
RCA - Evelien Olaerts - [email protected] - 0496 15 18 30

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.