De droogkast uitladen? Straks…

FreshCare+ van Whirlpool houdt kleding fris en kreukvrij tot 6 uur na einde droogtijd

Zo gelukkig als je kan worden van zachte, warme handdoeken die nét uit de droogkast komen… zo gefrustreerd kan je raken van kleding die nét te lang in de droogkast bleef en daardoor onfris ruikt of vol kreuken zit. Met FreshCare+ maakt Whirlpool komaf met deze zorgen. De nieuwe warmtepompdroogkast laat de was tot 6 uur na het einde van de cyclus zachtjes tuimelen in de trommel, op de perfecte temperatuur. Geen geuren en kreuken dus én nog een hele waslijst andere troeven. Zo scant de intuïtieve 6TH SENSE-technologie heel precies de lading – op gewicht, soort stof, vochtigheidsgraad… – om er de droogcyclus energiezuinig op af te stemmen.

In 2019 lanceerde Whirlpool de wasmachine FreshCare+ Steam, die meteen door de consument in de armen werd gesloten. Vandaag komt er een mooi vervolg met de droogkast FreshCare+, eenzelfde technologie die de was na afloop van het droogprogramma fris en kreukvrij houdt. Dat komt door de combinatie van zachte draaibewegingen en een intelligente temperatuurregeling.

Tot 6 uur na het einde van de cyclus activeert FreshCare+ automatisch de machine als de temperatuur onder de 35°C zakt. Anderzijds wordt het verwarmingselement uitgeschakeld bij een bereik van 42°C. Zo blijft de was aangenaam warm in de trommel én in beweging, waardoor bacteriën – en geurtjes – geen kans krijgen en kreuken minder worden. Je kan de functie FreshCare+ op elk moment activeren (zowel in het begin van de cyclus als tijdens het droogprogramma) of uitschakelen. Stressen omdat je de was vergeten bent of niet tijdig uit de droogkast kan halen, hoeft dus niet langer. 

Slimme technologie én schoon design
Met zijn intuïtieve 6TH SENSE-technologie is de nieuwe droogkast van Whirlpool een slimme machine. Zo analyseren sensoren automatisch hoeveel was er zich in de trommel bevindt, om welk type stof het gaat en hoe vochtig de kleding is. Daarna berekent de droogkast hoeveel energie en tijd er nodig is voor de perfecte droogtegraad. Makkelijk, beter voor het milieu én voor je energierekening, want een warmtepompdroogkast droogt het meest energiezuinig en beschermt je was dankzij de lage droogtemperatuur. Bovendien garandeert de robuuste maar stille en energie-efficiënte motor (SenseInverter, met 10 jaar garantie) niet alleen uitstekende droogresultaten maar ook een lange levensduur van de machine.

Wist je trouwens dat deze Whirlpool de natuurlijke schoonheid van wol en andere ‘handwas’-kleding perfect beschermt? Zo kalibreert de motor heel specifiek de trommelbewegingen bij elk programma (waaronder wol & delicate stoffen), waardoor er minder wrijving en vervilting is en de kwetsbare vezels worden beschermd. The Woolmark Company gaf alvast zijn zegen met het Woolmark Blue-certificaat!

Tot slot oogt Whirlpool FreshCare+ ook langs buiten even gesofisticeerd. Het design met lichte, elegante lijnen past vlot in elk interieur én zet tegelijk sterk in op gebruiksgemak. Zo is er het grote touchscreen voor een moeiteloze bediening en duidelijke instructies, terwijl de ruime deuropening het in- en uitladen vergemakkelijkt. De geïntegreerde ergonomische handgreep en de Easy Clean-filter maken het plaatje compleet.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.